Bruid geniet van sketch tijdens bruiloftdiner
Echt genieten van jullie bruiloftsdiner of een Amerikaans rehearsal dinner houden? Steeds meer bruidsparen kiezen voor een intiem en relaxt diner voor de echte trouwdag. Het heeft dan vaak niet de naam ‘rehearsal dinner’, maar het concept als bruiloftsdiner is hetzelfde. Een diner met een select gezelschap waarin de families en vrienden elkaar beter leren kennen. Met mijn eigen huwelijk hebben we dit ook gedaan en ik zou het iedereen aanraden! Waarom? Dat lees je hier!

 

Geen race tegen de klok

Als er na het bruiloftsdiner nog gefeest moet worden, wordt het al snel een race tegen de klok. Je kunt veel minder genieten van het moment, omdat je meer bezig bent om van het ene programmaonderdeel naar het andere programmaonderdeel te gaan. Die tijdstress heb je niet als je ervoor kiest om het diner voorafgaand aan de grote dag te doen.

Bord met quote: goodmorning let the stress begin.
Elkaar leren kennen

Het komt nog weleens voor dat de families en vrienden van het bruidspaar elkaar niet vaak zien, waardoor het jammer is dat deze mensen niet de kans hebben om elkaar beter te leren kennen. Wanneer ze de dag ervoor al met elkaar hebben gegeten, hebben ze tijd om aan elkaar te wennen en zal de sfeer veel relaxter en meer ontspannen zijn.

Tijd en ruimte voor stukjes

Heb je je tijdens een bruiloftsfeest weleens geïrriteerd aan de vele of te lange, verhaaltjes, sketches of stukjes van familieleden? Voor het bruidspaar en de intimi zijn ze meestal erg leuk en persoonlijk, maar voor de overige feestgasten niet heel vermakelijk. De context van het verhaal wordt niet helemaal begrepen en de gasten willen vooral lekker feesten. Het kan soms een behoorlijke onderbreking zijn van de gezellige feestsfeer. Door deze sketches te verplaatsen naar het diner voorafgaand aan de bruiloft, is dit probleem volledig opgelost. Zo kun je toch genieten van de persoonlijke stukjes en sketches van je familie, zonder de feeststemming te bederven.

Genieten van eten & drinken

Als bruidspaar heb je waarschijnlijk lang gespaard voor jullie trouwdag. Daarnaast heb je lang nagedacht over ieder specifiek detail, zo ook de keuze van het eten en drinken tijdens jullie diner. Toch best zonde als je dit in een korte tijd achter elkaar aan het wegschrokken bent, vind je niet? Veel fijner om echt te genieten van die bijzondere wijn die je speciaal hebt uitgekozen voor bij die specifieke gang en echt even bewust te zijn van het heerlijke eten en het gezelschap. Als Bourgondiër kon ik me hier helemaal in vinden!

Tips & Tricks

Switch!

Switch tijdens het bruiloftsdiner van plek, zodat iedereen de kans heeft om elkaar te leren kennen. Maak er iets ludieks van, bijvoorbeeld door een stoelendans met muziek!

Bedankjes

Deze avond is ook een perfecte avond om de mensen te bedanken die hebben mee geholpen in de voorbereiding

Pas op…

Laat je niet verleiden om het té gezellig te maken die avond en houd je een beetje in met het nuttigen van alcohol. De echte dag moet nog gaan beginnen!