Evenement, feest of bruiloft vieren in je achtertuin
Wat is er nu leuker dan trouwen in een achtertuin die je goed kent en waar mooie herinneringen zijn gemaakt? Als jouw ouders, je familie of de ouders van je toekomstige echtgenoot beschikken over een mooi perceel, is trouwen in de achtertuin natuurlijk supergaaf. In bijna alle gemeenten in Nederland ben je vrij in de keuze van je trouwlocatie, dus waarom niet trouwen in je achtertuin? In het volgende blog geef ik tips en tricks waar je rekening mee kunt houden als je wilt trouwen in je achtertuin.

 

Kosten

Laat ik je allereerst uit een fijne droom helpen (sorry!): trouwen op een privélocatie is veelal een stuk duurder dan trouwen op een officiële trouwlocatie. Dit komt doordat je veel nodig hebt aan faciliteiten, wat al snel flink in de papieren kan lopen. Ik wil absoluut niet pessimistisch zijn, maar ik schets liever een realistisch beeld. Natuurlijk is het ook geheel afhankelijk van jullie wensen.

Buiten of binnen: maak een slechtweerplan!

In Nederland hebben we een erg onvoorspelbaar klimaat. Het aantal dagen dat onze weermannen vrijwel kunnen garanderen dat het droog blijft lijkt wel op één hand te tellen. Als je wilt trouwen in de achtertuin is het daarom goed om een slechtweerplan paraat te hebben. Een tent of een overkapping is dus wel een must. Hiervoor zijn diverse opties en deze variëren veel in prijs.

Wat voor tent huren?

De pagodetentjes of de feesttent op plaatjes 1 en 2 zijn over het algemeen minder prijzig. Ze zijn echter ze ook wel wat minder sfeervol. Een transparante tent, zoals op de derde afbeelding, past goed bij een wat modernere sfeer. De romantische Amerikaanse ivory tent op het vierde plaatje geeft direct sfeer aan je tuin en is zowel mooi van binnen als van buiten. De zijkanten kunnen bij goed weer geopend worden. Stretchtenten (zie plaatje 5), ook wel bedoeïenententen of flextenten genoemd, zijn helemaal van hip en super praktisch. Je kunt ze vaak op verschillende manieren opstellen, zowel open als (deels) dicht. Let wel: als je hem dicht opstelt kunnen er minder mensen in je tent. De tenten kunnen flink variëren in prijs, hierover kan Lot’s jullie goed informeren.

strechtent ivory aluhal pagode feesttent tenten in te trouwen

 

Andere faciliteiten

Hebben jullie een keuze gemaakt voor een mooie tent? Vergeet dan vooral niet na te denken over een vloer. Niet zo charmant als je gasten vast komen te zitten met hun hakjes in het gras… Daarnaast moet je ook denken aan voldoende verlichting, toiletvoorzieningen, parkeerruimtes, stroompunten, meubels, decoratie, catering, bloemen, heaters of juist airco, etc. Genoeg om te regelen dus!

Niet te vergeten

Het is ook verstandig om op een tijd een vergunning aan te vragen voor het organiseren van een bruiloft in je achtertuin. Daarnaast is het wel zo netjes om je buren op de hoogte te stellen en ze wellicht uit te nodigen voor een drankje. Beter een goede buur dan een verre vriend! Zou toch zonde zijn als je dit vergeet, waardoor de politie je feest stil komt leggen. Denk ook aan EHBO spullen en voldoende brandblussers.

Voldoende hulptroepen

Er komt dus een hoop kijken bij het organiseren van een succesvolle bruiloft in je eigen achtertuin. Een bruiloft organiseren op een officiële trouwlocatie is veel werk en kost veel tijd, maar op een eigen locatie is dit nog veel bewerkelijker. Zorg er daarom voor dat je voldoende hulp hebt, zowel tijdens de voorbereidingen als bij het op- en afbouwen. Het kan daarom ook verstandig zijn om professionele hulp in te schakelen van een weddingplanner. Lot’s Weddings & Events helpt je graag mee om jullie droom te verwezenlijken.

Tips & Tricks

Hotels duur?

Hotels duur? Veel gezelliger en helemaal passend in het festivalthema is het om je gasten te laten overnachten in tentjes!

Bereikbaarheid

Vergeet niet na te denken over hoe leveranciers en je gasten je achtertuin kunnen bereiken. Vaak komen leveranciers met grote vrachtwagens en moeten zij binnen bepaalde afstand hun goederen afleveren. Check dit van tevoren!

Garderobe: yes please!

Denk er ook aan om een garderobe te regelen. Niet heel gezellig en handig als je gasten met hun jas rondlopen!