Festival BRUILOFT
Nini & Herman

Onbezorgd genieten van een heerlijke dag: een festival bruiloft is dé manier om jezelf en je gasten een fantastische ervaring mee te geven! Ook Herman en Nini zagen hun grote dag als een waar festival. Met topartiesten en rollende keukens zat het sfeertje er goed in.

Een festival bruiloft in de openlucht organiseren is een hoop werk. Van tenten tot stroomvoorzieningen: stiekem komt er veel bij kijken. Bovendien werd deze bruiloft thuis gevierd, waardoor er qua horecavoorzieningen het minimale aanwezig was. Daarom schakelden Herman en Nini mijn hulp in. Op deze manier werd Festival HermaNini een groot succes!

festival-bruiloft-inspiratie
festival-bruiloft-trouwjurk

De voorbereiding van een festival bruiloft

De locatie van de bruiloft stond al vast: Herman en Nini wilden hun trouwerij thuis plaats laten vinden. In Prinsenbeek hadden we veel ruimte om de buitenbruiloft waar te maken. De grote dag vond plaats in september. Daarom moest er rekening gehouden worden met alle weersomstandigheden: in Nederland weet je het maar nooit! Er werd gekozen voor een mooie tent, zodat de bruiloft ook met nat weer door kon gaan.

Als catering werd er een mini ‘Foodstoet’ georganiseerd. Met diverse foodtrucks hadden de gasten veel keuze en was er voor ieder wat wils. Een groot voordeel van foodtrucks is dat zij zelf al hun benodigdheden meenemen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

De dag werd als een echt festival afgesloten: bekende live artiesten verzorgden een fantastische avond. We mochten Frans Bauer én Xander de Buisonje ontvangen! Een groot succes, waarbij alle gasten de dansvloer onveilig maakten.

Een paar tips voor jouw festival bruiloft

Ga op tijd op zoek naar een locatie. Aan een locatie festival zitten andere voorkeuren dan een traditionele bruiloft. Wil je lang door kunnen feesten? Let er dan op dat er geen directe omwonenden in de omgeving zijn. In een bos of op het platteland heb je daar minder snel problemen mee.

Heb je een locatie gevonden? Denk dan goed na over de indeling. Tijdens een festival bruiloft vindt vaak de gehele bruiloft op 1 locatie plaats. Creeer een romantisch plekje voor jullie ja-woord en een feestelijke omgeving voor jullie feest. Maar denk ook aan de catering en eventuele toiletten, wanneer deze nog niet op de locatie aanwezig zijn. Je wilt niet een saai toilethok net naast jouw ingehuurde DJ hebben staan…

Over muziek gesproken: een festival bruiloft kan niet zonder goede muziek. Een DJ kan de hele dag ‘aan elkaar draaien’, maar livemuziek hoort ook zeker thuis op een festival. Een gave coverband zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer gaan en een gitarist brengt romantiek in de ceremonie. Op het HermaNini festival waren zelfs Frans Bauer en Xander de Buisonje aanwezig!

Een festival bruiloft wordt typerend door het thema in de details door te voeren. Denk bijvoorbeeld aan leuke toegangsbandjes voor je gasten, wegwijzers en posters op het terrein.

Een paar woorden van het échte bruidspaar

“Als je op zoek bent naar een down to earth wedding planner met ontzettend leuke ideeen dan ben je bij Lot’s wedding aan het juiste adres. Hoewel wij Anne-lotte laat hebben ingeschakeld dacht zij goed mee om onze bruiloft perfect te maken. Vooral op de dag zelf heeft ze het werk uit onze handen genomen en qua styling was het helemaal zoals wij voor ogen hadden. Een onbezorgde dag dankzij Anne-lotte.”

Bedankt voor alles! Nini & Herman

styling-landelijke-bruiloft

Genieten op een festival bruiloft

De bruiloft van Nini en Herman was een heerlijke, relaxte dag met veel plezier en no-nonsense. Van een romantische ceremonie tot een knallend feest: het was perfect!

Willen jullie ook genieten van een zorgeloze dag met een festival sfeer? Of hebben jullie een heel ander idee? Neem dan vandaag nog contact op met mij via het contactformulier!

Mag ik jullie weddingplanner worden?

Bruiloften verzorgen vanaf het JA-woord tot de toost, dat is wat ik het allerliefste doe. Of het nou in een kasteel is met zomerse temperaturen, of op een boerderij tijdens een romantische herfstdag. Ik zoek altijd graag naar de meest passende oplossingen, zodat jullie trouwdag perfect wordt!

contact-weddingplanner-lot

Liefs, Lot